Nak jahit tudung DIY?

Tudung DIY | Cara menjahit

Assalamualaikum wbt

Masih ramai yang ke blog ini untuk mencari cara-cara membuat tudung DIY. Walaupun tudung ini sudah banyak di pasaran, kepuasan menjahit adalah sesuatu yang tidak boleh dibeli dan sangat tidak ternilai harganya. Baik. Saya akan cuba puaskan hati pengunjung blog ini. Beri saya sedikit masa untuk membuat sidikit rakam gambarnya ya. Nanti akan saya upload gambar dan cara-cara menjahit. Tapi bukan di blog ini. Tuan Puan perlu ke blog menjahit saya. Saya akan upload di sana. Tunggu ya!

Tudung DIY | Cara menjahit

Continue Reading

Siap jua!

Siap gak satu tudung. Tapi lupa nak ambil gambar tudung ni bila dah siap. Lepas siapkan, terus aje hantar ke empunya tudung ni. Bling-bling tudung ni, empunya dah siapkan. Saya tinggal tepek aje >_< Kenapa pendek post ni?? Sbb saya update dari Blackberry!! Hihihi.. W/pun pendek, yg pasti blog tetap update. Kalau nk yg panjang dan berilmiah, haruslah tggu bila saya dpt masa utk mengadap laptop. Sekian. p/s : Ada promo terhad smp Jumaat ni. Buat mereka yg menggemari ESP atau yg baru nak rasa ESP. Emel saya ye ibuaz.shoppe@gmail.com

Continue Reading

Dah lama tak jahit!!

Jahit | Berkurun dah tak buat

.

.

Salam…

.

.

Adeeees…Dah lama rasanya tak buat aktiviti jahit menjahit ni.

Skil pun makin lama makin hilang.

Kelmari sempat jahit satu tudung.

Belum siap sepenuhnya. Tang awningnya  saya belum sambung lagi.

Sambung je awning tu, siaplah.

Tapi ni masalahnya, tak tau camne nak transfer gegambar dari berry ke laptop.

Berry ada ‘gigibiru’, tapi tak tau laptop ada ke tak. Kena setup dulu le gamaknya.

Nanti dah boleh transfer gegambar, saya tunjuk la ye…

.

.

Jahit | Berkurun dah tak buat

Continue Reading

Masih ada yg nak belajar ke??

Salam…

Blog saya ni pemes utk org2 yg tengah nak belajar buat tudung DIY tu ye? hehe… Tapikan dah banyak dah tudung tu dijual kat kedai. Murah2 gitu. Tapi takpe, sila2 lah jengah selalu ye. Saya mmg ada banyak projek dgn mesin2 jahit kesayangan. Tapi tah bila nak ngedetnya pun tak tau lah.. Ni tgh tggu hari, lagi lah.. Pandang ajelah mesin2 tu.

Takpe2..tggu saya sihat sket lepas bersalin nanti, InsyaAllah kita cuba buka kelas. Sesapa yg teringin, sila roger2 lepas saya bersalin nanti ye. Dlm bulan 12 ok kot. Tapi saya tahu itu sahaja. Saya kena mengaku gak, yg saya pun budak baru belajar.

Menjahit mmg menyeronokkan. Bila sekali pegang mesin, mmg tak nak tido dah. Macam org dapat candu! Tu belum lagi kalau korang tau nak jahit macam2 benda. Memula mmg le jahitan tu tak cantik, tak kemas. Tapi lelama, InsyaAllah, makin cantik, makin kemas le..

Ok, sampai jumpa lagi!!

Continue Reading